Alyson Noël: Evermore – Mindörökké

304 oldal
Könyvmolyképző Kiadó Kft.
Eredeti cím: Evermore
Fordító: Gazdag Tímea
ISBN: 9789632450551

Fülszöveg:

Fordul a kocka. Rajtad a sorS! A családból egyedül Ever élte túl a szörnyű balesetet. A lány arra eszmél a kórházban, hogy látja az emberek auráját, hallja a gondolataikat és egyetlen érintésből kiolvassa élettörténetüket. Egy másik városba, új iskolába, idegen társak közé kényszerül. Retteg minden érintkezéstől, nehogy fény derüljön különös adottságaira, így aztán hamarosan ki is közösítik, mint afféle magának való csodabogarat.
Aztán egy napon Damen mellé sodorja a sors szeszélye. Ever döbbenten észleli, hogy nem látja a fiú auráját, nem hallja a gondolatait, és hiába érinti meg, Damen őrzi titkait.
Márpedig titka rengeteg van. Valaki megpróbálja megölni Evert. Mi köze az ármányhoz Damennek? Mióta jár a fiú a fény és a sötétség határvonalán? Mitől olyan sorsszerű a köztük kibontakozó szerelem? Tudd meg a titkukat! Örökké emlékezni fogsz rá. "Szellemeket látok. Mindenütt. Az utcán, a strandon, az áruházban, az étteremben, a suli folyosóján, a postán sorbanállás közben, az orvosi rendelőben, bár a fogorvosnál még sosem. De nem zavarnak, mint azok, akiket a tévében meg a moziban látni, nem kérnek segítséget, nem állnak le cseverészni Leginkább csak mosolyogva integetnek, amikor rájönnek, hogy látom őket. Mint az emberek általában, ők is szeretik, ha észreveszik őket." Van, aki különleges akar lenni. Van, aki mindent megtesz azért, hogy beleolvadjon a tömegbe, de nem teheti. Evernek sem sikerül. Egy autóbaleset egyetlen túlélőjeként nem csak a gyászával, hanem egy új élettel, új gondokkal és újonnan szerzett képességeivel is szembe kell néznie. Aurákat lát, gondolatokat hall és egyetlen érintésből kiolvassa az emberek élettörténetét. Amikor megismeri Dament, minden felkavarodik körülötte. A fiúval nem csak a szerelem érkezik meg a tizenhat éves Ever életébe, hanem a hangok is elhallgatnak a fejében. Damen Auguste tökéletes: jóképű, okos, titokzatos és gazdag. A lány nem tudja, kibe szeret bele, de egy biztos: Damennek rengeteg különös titka van. Elvarázsolt világban jár, a fény és a sötétség mezsgyéjén, ahová magával viszi Evert is.

Külsőre:
Lila... ami alapvetően nem rossz. Viszont nem értem miért lila? A külföldi borító is az, de ott legalább a lány szőke, még ha a lila miatt nem is látszik. Itt a fotón barna vagy fekete hajú a modell. A tulipánnak van értelme mondjuk. Nem tudok zöld ágra vergődni a borítóval.
Ami tetszett:
Ez az auralátós gondolatolvasós dolog tetszett, meg Nyárvidék.
Ami kevésbé:
Az, hogy tulajdonképp kicsoda is Damen.
Kedvenc szereplő:
Ha már választani kell Ever húga, Riley

Szerintem
Alapvetően jól indul. És azt hiszem emiatt vártam talán túl sokat is a történettől. Korántsem az lett, amire vártam. Mikor a végére értem, csak annyit éreztem, hogy: Ennyi?

Nem tudom, miért nem lehetett jobban kidolgozni. Vagy csak engem zavar, hogy olyan snassz, hogy mitől is különleges Damen. Meg úgy az egész, ahogy Ever is a dolgokhoz áll, ahogy a fiú hozzááll. Elhúzza a dolgokat és nem sikerült úgy összehozni, hogy ne legyen már szó szerint zavaró.

A főgonoszról nem is beszélve. Ahogy ő eltávozott a halhatatlanok sorából, az kész vicc. Most komolyan ennyi, hogy azzal ölte meg, hogy nem képes szeretni és ezért ahogy hozzáért ahhoz a csakrához kapásból annyi? Őő... jó biztos. Jobban is ki lehetett volna hozni, mint ez.

Ugyanez a halhatatlanság megoldására. Talán még jó is lenne, de... valahogy nem értem például miért nem eszik? Minek az a piros lötty? Ha azt folyton innia kell akkor inkább tartósított, nem halhatatlan. Véleményem szerint legalábbis.

Összegezve nem tetszik annyira könyv. Ha nem kihíváshoz kellett volna szerintem lehet nem fejezem be. Úgy gondoltam amúgy, hogy adok még esélyt a sorozatnak később, de... beleolvasva a többi fülszövegbe, már csikorogtak a fogaim. Nem hiszem, hogy bírnám idegekkel. Főleg nem egy ekkora sorozatot.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése