Sunny: Mona Lisa ébredése

248 oldal
Trivium kiadó
Eredeti cím: Sunny: Mona Lisa Awakening
Fordító: Tótisz András
ISBN: 9789639711440

Fülszöveg:

Különleges regény, tele misztikummal és érzelemmel. Vér és csók, szemérem és szemérmetlen vágy süt lapjairól. Tele van vad erotikával, véres harcokkal, és mégis csupa érzelem, szerelem, szenvedély és erő.
A regény a hold fiairól és lányairól, a monere-ekről szól, az emberi alakban közöttünk élő, rejtőzködő, különös népről. A félig ember, félig monere lányról, Lisáról, akit a szürke hétköznapok ápolónői munkája mellől ragad el a sors, hogy monere királynőként uralkodjon, s miután ráébred természetfeletti erejére és szexualitására, akár alakváltó vérszomjas fenevadként is védi szeretteit.

Gondolt-e már arra, hogy a Hold gyermekei itt élnek köztünk, anélkül, hogy észrevennénk emberfeletti képességeiket? Arra, hogy a körülöttünk zajló szürke élet nem is a valóság, és egyszer csak felbukkan egy rejtélyes idegen, és mindent elsöprő szenvedéllyel átragad egy mesés világba? Egy világba, ahol más szabályok érvényesülnek, ahol sötét éjszakákon vámpírok és démonok kísértenek, ahol az élet veszélyes, de izgalmas és gyönyörű.
Fantasy és erotikus thriller vonzó elegye a könyv. Az írónő nem akar mást, mint civilizált lényünket szembesíteni a bennünk rejlő állatiassággal, a vámpírkirállyal, vagy a hatalmat birtokló királynővel. Azt a titokzatos vonzódást elégíti ki, amely akkor tölt el, ha felnézünk éjjel a Holdra, és érezzük a belőle áradó erőt, hogy nekünk is szól ez a ragyogás. Merjünk hát mi is belépni a monere-ek birodalmába!

Külsőre:
Végül is milyen legyen egy erotikus regény borítója? Még mindig szeretem a kéket, csak a rózsaszín felirat ne lenne... És csak most tűnik fel, hogy a nő testén belül élesebbek a bokrok körvonalai. Amúgy abszolút illik a történethez.
Ami tetszett:
Nem hiszem, hogy képes lennék külön kiemelni valamit. De ha már kitaláltam, hogy írok ilyen, akkor legyen a monere faj.
Ami kevésbé:
A hülye ri... khm... liba királynők. Miért volt mindegyik egy undok dög?
Kedvenc szereplő:
Gryphon, Amber, Chami, Halcyon

Szerintem
Nehéz lesz nem elfogultan írni róla. Alap járaton az ilyen stílusú könyveket szeretem, ennek megfelelően imádtam. A világ jó volt, jól volt összerakva, nem volt a történet feleslegesen elnyújtva és bár rengeteg szeretkezés volt leírva, még is bőven volt története és folyamata a dolgoknak.

Tetszik ez az alakváltó faj. Nem is tudnám és igazából nem is akarom semmihez hasonlítani. Jó így, ahogy van, csak a "kedves" királynőket nem bírom. Nem tudom megérteni miért kell ilyennek lenniük. Ott az a csomó jó pasi, mindegyik ugrik egy szavukra, erre úgy bánnak velük mint a kutyákkal. Ebből a szempontból Lisa kész felüdülés, bár azért őt se kell félteni néha.

Már a legelején is kapunk egy kis finom ízelítőt az erotikus vonalról, amit persze később több is követ. Gryphont már az elején nagyon megkedveltem és ez a végére se csökkent, csak kiegészült. Mindegyik férfi, aki Lisa körül maradt, más miatt érdekes, más miatt szerethető.

És persze Halcyon. Hát ő sem semmi egy alak. Valamiért úgy érzem, hogy lesz vele még gond. Kérdés, hogy jó, vagy rossz gond.

Nem szeretek egy könyv mondanivalójáról írni, elvégre sosem ugyanaz két embernek és nem is feltétlen az, amire az író gondolt. (Ezért nem szeretem a verselemzést sem) De azt hiszem itt egy picit nem árt. Már csak azért sem, mert ugye erotikus könyv, miről szól? Persze, hogy a szexről, de azért annál azért több volt. A szeretet különféle fajtáji feltűnnek benne. Meglátjuk kivel mit tesz a hatalom, vagy akár a hűség. Mindnek van valamilyen szerepe a történetben, csak máshogy, néha ugyanaz többször is előkerül más formában.

Igazából nem tudom mit lehetne még írni erről a könyvről. Mindenképp érdemes elolvasni, ez nem is kérdés. A folytatásaira is lecsapok amint lehetséges (értsd: megjelenik magyarul). Néha bánom, hogy nem tudok angolul olvasni. Ilyen helyzetekben nagyon jól jönne.
Határozottan élveztem, nem egyszer emelte meg a pulzusomat, de ez egy ilyen könyvtől véleményem szerint el is várható. Más esetben nem jól lenne megírva. Olvasás után még a rózsaszín feliratot is megbocsájtottam.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése