Karen Chance: Megérint a sötétség

330 oldal
Kelly Könyvkiadó
Eredeti cím: Touch the Dark
Fordító: Bertalan György
ISBN: 9789639943476

Fülszöveg:

A Megérint a sötétség a világhírű Cassandra Palmer-sorozat első része. Karen Chance írónő ebben a kötetben kalauzol el minket először Cassie különleges világába, ahol otthonosan mozognak a természetfeletti lények, a görög mitológia álomszerű alakjai pedig a középkori Európa szörnyeivel és modern korunk rémlényeivel csatáznak. Az olvasót az első oldaltól foglyul ejti a különös világ, ahol bármelyik pillanatban megtörténhet a legmeglepőbb fordulat is…


Cassandra Palmer élete korántsem átlagos. Látomásai véletlenszerűen felvillantják neki a múlt vagy a jövő fontos pillanatait. Emiatt figyel fel rá és rabolja el még kislány korában Tony, a több száz éves vámpír. Hatalmat akar Cassie látomásaiból – mindent tudni akar üzletfeleiről,pedig azt még nem is sejti, hogy a szellemek szintén kapcsolatot tudnak teremteni a lánnyal. Két évvel Tonytól való szökése után Cassandra halálos fenyegetést kap. Ezzel véget érnek az unalmas hétköznapok, menekülnie kell a vámpírok elől. De nem csak nevelője üldözi, nyomába erednek más vámpír nagymesterek, hadmágusok, sötét varázslók és boszorkányok is.

De vajon mit akarnak a fiatal, ártatlan lánytól? Mi köze mindennek Carcasonne várának kínzókamráihoz, ahová Cassie látomásai újabban vezetnek? Sikerül-e kideríteni, valójában mi történt pontosan a húsz évvel korábban elhunyt szüleivel?

„A legendákkal ellentétben a teste melegen simult hozzám, érintése olyan puha volt, mint a legfinomabb selyem. Mégsem volt több esélyem kiszabadulni szorításából, mintha acélból öntött karok fontak volna át. A pulzusom felgyorsult, az ájulás kerülgetett, amikor előrehajtotta a fejét, és megéreztem nyelve hegyét a nyakamon. Azt hiszem, egy pillanatra meg is állt a szívem, amint óvatosan megcsókolta a bőrömet, talán az ütőeret keresgélve alatta. Úgy éreztem, a vérem felismeri őt, lassabban és sűrűbben áramlott körbe a testemben, arra várva, hogy kiszabaduljon. Verejtékeztem, de ennek semmi köze nem volt ahhoz, hogy sokan zsúfolódtunk össze a szűk teremben. Vajon most azonnal végez velem, sok száz tanú szeme láttára?
Sejthettem volna, hogy valami ehhez hasonló fog történni. Valahányszor megbíztam valakiben, elárultak. Akikbe beleszerettem, mind meghaltak. Mivel ő már amúgy is halott volt, a sorsom ezúttal sem lesz más.”

99 éven aluli olvasóink számára csak nagykorú felügyelete mellett ajánlott!

Külsőre:
Nekem mondjuk tetszik a borító. Olyan kicsit sejtelmes, bár én Cassiet nem így képzeltem volna el azt hiszem. Ráadásul a hátán a csillag tudtommal el van deformálódva és a komplett hátát kb. lefedi.
Ami tetszett:
A világ felépítése, a lények benne és persze Mircea
Ami kevésbé:
A túl sok gondolkodós leírás, néha a leglehetetlenebb helyzetekben is. Irreálisan sok az adott időhöz képest.
Kedvenc szereplő:
Mircea természetesen. Ki más :) De nem tudnám megmondani miért.

Szerintem
Nehéz írni erről a könyvről, főleg ennyivel az olvasás után. Alapvetően tetszett. Jó a világ felépítése, a lények kidolgozása és olvastatja magát annak ellenére hogy a leghülyébb helyzetekben tud Cassandra gondolkodni oldalakat. Biztos, hogy más könyvben is van ilyen, de itt zavart. Ez gondolom függ attól is, hogy miként sikerül megírni.

Cassie karakterébe részemről nem tudtam beleélni magam. Valahogy olyan fura volt az, ahogy a dolgokhoz állt, ahogy mindent csinált. Nem is tudom igazán, csak olyan furcsa. Ennyi idő után sok dologra már nem emlékszem sajnos, a karaktere annyira nem maradt meg.

Ellenben Mircea. Komolyan az elején azt hittem lány. Valószínűleg, mert fogalmam sincs hogy kell ejteni a nevét. A higgadtságával, ahogy leírták hogy néz ki meztelenül. Háááát igen. Én nem aggodalmaskodnék annyit, mint Cassie, akkor sem, ha nem egészen olyanok az indokai, mint szeretném. Mostanáig sem értem mit eszik ezen a lányon, de hát ez az én bajom. Azt hiszem leginkább miatta szerettem meg a könyvet. Tetszett ahogy elvesztette a fejét, ahogy nagyon próbálta magát visszafogni. Remélhetőleg a további részekben még több minden lesz róla leírva.

És hogy azért a történetről is írjak. Természetesen azt még mindig nem értem miért pont Cassie van a központjában a sztorinak, annyira nem nagy szám. Ellenben a történet maga jó, a megoldások is tetszettek, ahogy lassan kiderült minden. Az utolsó pillanatig nem tudtam volna megmondani ki az áruló, pedig lehetett volna rá számítani. Nekem nem sikerült.

u.i.: Lehet nem ártana valami gyűjtő címke. Annyi fantasy lény van ebben, hogy több sor kitelne belőle, ha kiírnám mindet.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

ha ez a román Mircea név, akkor "miircsa" kb. Ez is tetszik, de azt hiszem ennek akkor esem neki amikor kinn van minden könyv! köszi szépen! :)

Ezael írta...

Áááá igen román a srác. Köszi :)
Hát nem tudom mikor fejezik be magyarul... angolul 6 kötet, plusz az első előtt két kiegészítő, aztán van egy a második után és kettő a negyedik után... és még nincs vége angolul se ahogy látom...

Megjegyzés küldése