Gena Showalter: Éjsötét ​hangok

510 oldal
Ulpius-ház
Eredeti cím: The Darkest Whisper
Fordító: Marczali Ferenc, Horváth Éva
ISBN: 9789632543208

Fülszöveg:

EMBERFELETTI HATALOM
HALHATATLAN SZENVEDÉLY


Az Alvilág Urai mostanra visszanyerték az irányítást cselekedeteik fölött, és a jó oldalon küzdenek az ősi kincsekért, melyek elvezetnek Pandóra szelencéjéhez. Vezérük, Sabin továbbra is a Vadászok elleni harcnak szenteli minden erejét, a diadal igézetében hálószobák helyett a csatamezőkön vitézkedik. A benne élő Kétség mindezidáig sikerrel mesterkedett, hogy eltántorítsa őt szerelmeitől, ám a sors ezúttal a gyönyörű, vörös hajú Gwendolint sodorja útjába.
Az ugyancsak halhatatlan, félénk lány korábban azt remélte, egy szelíd halandó képes lesz majd arra, hogy féken tartsa a benne szunnyadó fenevad hárpiát. Sabin most kiszabadítja Gwent piramisbeli börtönéből, és fölébred bennük a Vágy. Az Alvilág Urai és a Vadászok közötti kegyetlen harc semmi ahhoz képest, ami Sabinban dúl a gonosz fölötti győzelem iránti elkötelezettség és a szerelem között…

Külsőre:
A borítókép nagyon jó, ahogy a sorozat többi részénél is. Tetszik, hogy mindegyik rész kapott egy kicsit hozzá illő színt is. Kicsit ez a borító is hajlamos a széleken a műanyag pöndörödésére, közepesen masszív kicsit hajló borító, de a ragasztása nem hibátlan. Viszonylag nagy betűk, könnyebb olvasni.
Ami tetszett:
Torinék kapcsolata... annyira, de annyira szeretném ha valami nekik is jutna, annyira megérdemelné mindkettő. Ééés sajnos nem mostanában fogom megtudni a történetét. Folytatják végre a kiadását magyarul, de még rengeteg könyv van addig. :( Az 5-et fogják kiadni, Torin meg a 11. Nem lehetne, hogy addig alszom, amíg kiadják?
Ami nem tetszett:
Biztos volt, de ha agyon vernek sem emlékszem ilyenre.
Kedvenc szereplő:
Torin és a hárpia tesók.

Szerintem
Nem most olvastam és néha kicsit nehézkes visszaemlékezni mindenre, ráadásul könyvtári, így az az előnyöm sincs meg, hogy kézbe vegyem, hogy belelapozzak.
Egy biztos, hogy örültem Sabinnak. A korábbi kötetekben is kedveltem, de így, hogy ő került előtérbe, sokkal jobban meg lehetett ismerni. Kedves fiú, túl nagy adag felelősségtudattal, amire majdnem ráment a szerelme is. Buta, buta fiú, de hát ezért szeretjük.
Tényleg akkora hibákat követett el, mint ide a mars, nem is ártott neki egy kis leckéztetés a hárpiája által. Megérdemelte, még ha meg is értem miért tette és végül Gwen is megértette, mikor ő került hasonló helyzetbe.
Sabinnak kellett valaki, aki ráébreszti, hogy nem a harc a minden. Fontos persze, mert tényleg az, az egész világ és ők maguk, a társai szerelmei múlnak rajta, de akkor is. Nem lehet csak ennek élni, mert felőrli. Idővel mindenképp, amiben persze Kétség legalább akkora szerepet vállalt volna. Egyébiránt őt is egészen kedveltem, bár nem biztos, hogy közelségbe szerettem volna kerülni vele. Nélküle is akad bennem elég kétség. :)
Ő is alapos fejlődésen megy át, ahogy a végére képes lesz egyenlőként kezelni a szerelmét és képes lesz egy olyan döntést átadni neki, amiért már ki tudja mióta harcol. Elfogadja és nem haragszik meg érte rá, holott esélye lett volna lezárni a harc nagy részét vele. Komolyan becsülöm őt ezért, ahogy a többieket is, hogy elfogadták ezt a döntést, pedig nekik sem lehetett túl könnyű.
Gwen pedig nem semmi. Szegénykém azt hiszi angyal az apja, közben pedig ugyanúgy egy démon. Hát ezzel szembesülni sem lehetett túl jó. Mindig is azt hitte az apja úgy mond jósága miatt nem tud kijönni a hárpiájával, holott egyszerűen belőle fakad ez a jóság és abszolút nem ütközik a hárpiával. Nem volt egyszerű elfogadnia mindkét énét, a születése körülményeit, így szerintem ő fejlődött ezidáig a legtöbbet a részek alatt.
Tetszett, hogy nem akart első szóra megbocsájtani Sabinnak, ettől függetlenül segített neki, akár erején felül is. A legvégén pedig az a döntés... nem mondom, hogy jól tette, de megértem. Gwen túl jó annak nem is tudom minek nevezzem apjának.

Összességében nagyon jó kis könyv volt ez is, ahogy a többi része is. Nem tudok elég hálás lenni a Librinek, hogy folytatja a kiadást, még ha a borítójával nem is vagyok kibékülve. Legalább annyit változtatnának, hogy a lepke megfelelő méretű és helyű legyen. Ha már a szín nem követi az eddigieket. Ezt azért még le tudom nyelni. Láttam már jobban elrontott borítót is...
Az viszont biztos, hogy aki szereti az erotikus urban fantasy-t annak ez kötelező darab az egész sorozattal együtt. Külön szépsége a könyveknek, hogy részben nálunk játszódik. Ez külföldi írótól nem mindennapi és érdekes olvasni. De jó is lenne tényleg beléjük futni pesten. :)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése