Wendy Higgins: Angyali ​szövetség

380 oldal
Maxim könyvkiadó
Eredeti cím: Sweet Peril
Fordító: Béresi Csilla
ISBN: 9789632614526

Fülszöveg:

Anna, egy őrangyal és egy démon lánya megfogadta, hogy soha nem követi apja példáját, nem rontja meg az embereket. Naivitás volt ez tőle. Ahogy sok minden más is.
A suttogók rákényszerítik, hogy túlélése érdekében megszegje fogadalmát, akkor is, ha ezzel engednie kell lénye sötét oldalának, és hírhedtté válni iskolatársai között. Élete sivárabbnak tűnik, mint valaha. Ráadásul ott van Kaidan Rowe is, a Bujaság hercegének fia, ő tölti be minden gondolatát.

Mikor aztán váratlanul tudomást szerez egy réges-régi jövendölésről, a világot kezdi járni Kopano – a Harag hercegének fia – kíséretében, hogy megszervezze a démonokkal szembeni ellenállást. Hamarosan kiderül ugyanis, hogy az óriások felszabadítása nem mehet vérre menő küzdelem nélkül. A végső győzelemig Annának és Kaidannak félre kell tennie érzéseit, és leküzdeni élete legnagyobb kísértését. Vajon megéri-e életüket kockáztatniuk a szerelemért?

Külsőre:
Tetszik ez a fokozatosság a borítók között. Megmarad az állandóság a trilógiában, ugyanakkor változik annyit, hogy épp illik így az adott kötethez. Köszönet, hogy megtartották az eredeti borítót. Jó kis masszív puhatáblás borítás, többet kibír. A sorközök is olvashatóvá teszik a könyvet.
Ami tetszett:
Haladás. Az első rész amolyan ismerjünk meg mindenkit volt, itt végre valahova haladnak is.
Ami kevésbé:
Anna kicsit sokat picsog...
Kedvenc szereplő:
Kopano. Rendes, szeretetre méltó fiú

Szerintem
Ezzel a kötettel jó sokáig vártam, hogy elolvassam. Úgy voltam vele, hogy nem kezdek neki, amíg nincs meg az utolsó, mert rendszerint idegesít, ha nem folytathatom. Nos így is volt, de azóta beszereztem a harmadikat, szóval hamarosan az is jön.

Az előző részben nagyjából megismertünk mindenkit és előre vetítette, hogy fognak dolgok történni, ahogy ez ennek a kötetnek az elején meg is történik. Anna dolgozik, ahogy minden rendes óriásnak kell. Na igen, hát nem irigylem őket a vágyaik miatt. Jól belegondolva ez annyira bennük van, hogy ha meg is szabadulnának a kényszerítéstől, akkor is necces lenne leállni, vagy megállni a dolgot. Kíváncsi is leszek, ezt hogy oldják meg, ha sikerülne esetleg megszabadulni a hercegektől.
Erre lehetőséget is kapnak egy jóslat formájában, ami természetesen Annáról szól. Mondjuk ezt már eleve előre vetíti az, hogy angyal és démon gyereke. Olyan hiányzó láncszem utánérzete van. Lehet számítani erre, de szerintem még nem zavaró.

Kaidant persze senki sem érti, hogy miért lépett le, meg hasonlók. Itt erre is választ kapunk és sajnos nem csupa móka és kacagás ez a rész. Van akit épp csak megismerünk, de el is veszítünk, ugyanakkor szerintem ennyi kell, hogy Annáék tényleg komolyan vegyék az elkövetkező feladatot. Új szereplőket ismerünk meg és régieket jobban, ami nem is árt, meg persze előkészíti az írónő a befejezést. Amit itt megtudtunk abból kiindulva nagyon nem lesz izgalmaktól mentes. Ebben a részben is akad ilyen, meg olvastatja magát, de azért ha az első és a harmadik részt kicsit hosszabban írja meg, szerintem kihagyható lett volna ez a rész.

Ettől függetlenül élveztem, időtöltésnek tökéletes, haladós volt, akadt benne izgalom és Kopano. Nem tehetek róla, de én őt kedvelem a legjobban. Annát kevésbé és zavar, hogy persze itt is mindenki bele szerelmes. Főleg szegény Kopanot sajnálom és remélem a harmadikban kap valakit aki őt szereti végre. Ráférne.
Akinek tetszett az első rész, annak ez is fog. Kíváncsi vagyok mi lesz ennek az egésznek a vége, meg hogy lesz vége.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése