Gail Carriger: Blameless ​– Szégyentelen

356 oldal
Könyvmolyképző Kiadó Kft.
Eredeti cím: Blameless
Fordító: Miks-Rédai Viktória
ISBN: 9789633735381




A ​szezon botránya – Lady Maccon elhagyta a férjét, és visszaköltözött rémes családjához!
Viktória királynő elbocsátja Alexiát az árnyékkormányból, és az egyetlen személy, aki bármiféle magyarázattal szolgálhatna – Lord Akeldama – váratlanul elhagyja a várost. 
Mindennek tetejébe Alexiára gyilkos gépkaticák támadnak, jelezve (ahogy azt csak a katicák képesek), hogy immár London minden vámpírja igencsak érdekelt Lady Maccon meglehetősen alapos halálában.

Mindeközben Lord Maccon szeszben pácolja magát, Lyall professzor pedig kétségbeesetten igyekszik összefogni a Woolsey-falkát.
Alexia végül elmenekül Angliából, és meg sem áll Itáliáig, hogy megkeresse a titokzatos templomosokat. Csak ők tudnak eleget a természeten túliakról ahhoz, hogy feltárják előtte növekvő mértékben terhes állapotának titkait.
Csakhogy ők még a vámpíroknál is rosszabbak lehetnek 
– és pestót hordanak maguknál.

Külsőre:
A képet most is imádom. A KMK borító meg a szokásos. Olvasni is könnyű, bár a betűk kicsit kicsik, amin enyhít a jó sorköz.
Ami tetszett:
Minden.
Ami kevésbé:
Nem tudok most sem semmit mondani.
Kedvenc szereplő:
Mindenki... na jó a templomosok annyira nem.

Szerintem
Ez a sorozat nem tud veszíteni a bájából. Alig vártam, hogy az előző rész után nekiállhassak végre, hogy tudjam mi következik a függővég után. Hát mondhatom szép dolgok. Conall sokat esett a szememben, bár az is igaz, hogy viszonylag gyorsan észhez tért, ami persze nem segített a dolgon olyan sokat, mint kellett volna. Eleve nem kerül Alexia ilyen helyzetbe, ha a drága férje nem egy olyan fafejű marha. Szegény Lyall... nem irigylem abszolút azért, hogy ilyen alfa mellett kell dolgoznia...

A történet megint érdekes utakra visz minket, rengeteg újdonságot, új helyet és új embert kapunk, akik csak kiegészítik, ezt a dilis világot. Rengeteg újabb kaland, Alexia pedig hozza a formáját, meg az esernyőjét. Átutazza a világot, vámpírok és tudósok, meg a templomosok kergetik. Talán most először volt olyan helyzetben, amiben tényleg az a veszély fenyegette, hogy ebből baj lesz.

Szerencsére jó lett a vége, mindenki észhez tért és végre kiderült miért az a sorozat címe, ami. Viszont megint maradtak kérdések, amik megválaszolatlanok maradtak és kíváncsivá tettek. Tény, hogy enélkül is olvasnám a folytatást, de így csak jobban várom.
Mit talált ki Lyall, ami nem fog a két főszereplőnek tetszeni?
Mi lesz Akeldamával és Biffy-vel?

Már nagyon várom, hogy olvashassam a folytatást, ugyanakkor ott a kellemetlen érzés is, hogy ki tudja mikor fogják kiadni az utolsó részt, ha egyáltalán kiadják. Komolyan ilyenkor elmegy a kedvem az olvasástól. Megszeretek egy történetet, aztán sosem tudom meg a végét. Nagyon remélem, hogy ezúttal a kiadó nem így dönt és bár szerintük veszteséges... azért én még reménykedem, de pont emiatt félve állok majd neki az eddigi utolsó magyar résznek, mert ha annak is függővége van és éveket kell rá várni, lehet kiakadok.

Szóval minél többen tessék olvasni, hogy végül megtudjük mi Alexia és Conall történetének a vége. :)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése