Amanda Stevens: Örök ​kísértés

366 oldal
Athenaeum kiadó
Eredeti cím: The Restorer
Fordító: Szlovacsek Ilona
ISBN: 9789632932415

Fülszöveg:

SOHA NEVEGYÉL TUDOMÁST A HOLTAKRÓL!
SOHA NE TÉVEDJ MESSZIRE A MEGSZENTELT FÖLDTŐL!
NAGY ÍVBEN KERÜLD EL AZOKAT, AKIKET KÍSÉRTENEK!
ÉS DOHA, DE SOHA NE KÍSÉRTSD A SORSOT!

A huszonhét éves Amelia Gray nem egy átlagos temetőrestaurátor, bár nagyon igyekszik az lenni. A lány ugyanis látja a halottak szellemét. A falánk és könyörületet nem ismerő jelenések az emberek érzelmeiből táplálkoznak, s elszívják az életerejüket.



John Devlin detektív a charlestoni ódon temetőkbe rejtett halottak gyilkosai után nyomoz, s tanácsért fordul a temetőszakértő Ameliához. A lányt lenyűgözi a vad kisugárzású és rejtélyes detektív, akit feleségének és kislányának kísértete őriz.

A kettejük közötti vonzalom azonban hamarosan minden elővigyázatosságot legyőz, s közös nyomozásuk során vérfagyasztó kalandokban lesz részük.

Félrelibben az e világ és a másvilág közötti fátyol, s feltárulnak az ismeretlen veszedelmek...

Külsőre:
Annyira szép a borítója, nem csak ennek, hanem az egész sorozatnak, még akkor is ha kicsit morbid. Nagyon szép ez a fényes borostyánnyomat is rajta. Jó masszív borító, szép sorközök, bár a betűk picit kicsik, ettől még szépen olvasható. Ugyanakkor amekkora bakit csinált a könyvben a kiadó, komolyan azt hittem elsírom magam. Ennyire nem nézték át? Rengeteg párbeszédnél semmilyen módon sincs jelölve, hogy valaki beszélne, nem pedig az eddigi szöveg része lenne. Rengetegszer vissza kellett ugranom emiatt, hogy újraolvassam, meg kitotózzam meddig tart egy szereplő beszéde és mikortól vált belső monológgá. Nagyon zavaró.
Ami tetszett:
Az alapötlet és az is ahogy meg van írva.
Ami kevésbé:
Leginkább az amit a kiadó elrontott.
Kedvenc szereplő:
John Devlin. Igen klisé vagyok én is, na bumm.

Szerintem
Nem fogom azt mondani, hogy nem azért szereztem be a sorozatot, mert olcsó volt. Részben azért is, bár valamennyire érdekelt, elvégre paranormális romantikus. Azokat pedig szeretem általában, már ha jól írták meg. Nos ez jól van megírva, nem is kicsit - mindaz ellenére, amit a kiadó elrontott. És igen, újra kihangsúlyozom, mert ez egy hatalmas nagy baki szerintem és kifejezetten sajnálom, hogy egy ilyen jó könyvet ezzel el kellett rontani.

A szellemeket látok, az egyik legalapabb paranormális téma, ugyanakkor itt nem olyanok voltak a szellemek, mint amit megszokott az ember a hasonló könyvekben. Egyáltalán nem kedvesek, vagy segítségre szorulók, hanem tökéletes élősködők, akik tönkre tesznek mindenkit, akivel csak kapcsolatba kerülnek. Na ez így már érdekes csavar, ahogy az a plusz valami is az éjszakában, ami nem szellem, de elég erős ahhoz hogy kárt okozzon, akár egy emberben is. Nagyon kíváncsi vagyok kiderül-e hogy mi az.
Mellé megint csak a megszokott klisé, szép nő, dögös pasi, azonnal fellobbanó vonzalom. Jó persze ez is alap, de kit érdekel? Aki ilyet olvas az fel van rá készülve, hogy ez lesz. Engem nem zavar, illetve nem mindig. Jelzem itt nem csak ezen volt a hangsúly, szóval ettől függetlenül is volt benne érdekesség. Ritka, hogy én ilyet mondok, de tetszett benne a nyomozás, főleg mert most nem tudtam megmondani az elején, hogy ki a ludas, így izgalmas maradt egészen a végéig, ahogy a feltűnő furcsa alakok is adtak pluszt.
Határozottan olyan módon lett benne keverve minden, ami fenntartotta az érdeklődést egészen a könyv végéig és bár nem teljesen kiakadós a vége, bőven van benne olyan ami miatt várja az ember a folytatást.
Amennyire Amelia elvesztette a begyakorolt és megszokott védelmét, igen csak kíváncsi leszek, hogy mit fog ez még neki okozni, már azon kívül, amibe már most belekeveredett. Lesznek itt még kéremszépen érdekességek.

Szóval mindenkinek aki szereti a szellemes sztorikat, a romantikát és hasonlókat, érdemes elolvasni. Izgalmas és érdekes, csak vonatkoztasson el mindenki a hibáktól. Már amennyire lehetséges ugye, mert tényleg jó történet és megéri az olvasást és a kínlódást is.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése