Matthew J. Kirby: A ​New York-i felkelés

310 oldal
Fumax kiadó
Eredeti cím: Last Descendants
Fordító: Rusznyák Csaba
ISBN: 9786155514760

Fülszöveg:

Owen ​élete fenekestül felfordul, amikor apja, akit a fiú meggyőződése szerint ártatlanul ítéltek el, meghal a börtönben. Monroe, a fiú iskolájának informatikusa felajánlja neki, hogy egy Animus használatával lehetővé teszi Owen számára, hogy tisztázza apja nevét. Az eszköz segítségével ugyanis feltárhatja a saját DNS-ében rejlő genetikus emlékeket.

Ám Owen nagyobb fába vágta a fejszéjét, mint hitte. A szimuláció alatt ugyanis felfedez egy ősi és nagy hatalmú, rég elveszettnek hitt relikviát – az Édenszigonyt. Két rivális titkos szervezet, az Orgyilkos Testvériség és a Templomos Rend semmitől sem riad vissza, hogy megszerezze ezt az ereklyét. Owen számára hamarosan nyilvánvalóvá válik, hogy csak úgy menekülhet meg, ha ő találja meg először a Szigonyt.

Monroe irányítása alatt Owen és néhány másik fiatal egy olyan szimulációba lépnek be, amely a DNS-eikben lévő közös emlékeken alapul: az 1863-as New York-i felkelés idejébe térnek vissza. Owen és társai súlyos kihívásokkal kerülnek szembe a forrongó város utcáin, ott megélt tapasztalatiknak pedig hosszú távú következményei lesznek a jelenben.

Külsőre:
A borító szép, illik a történethez, tetszik rajta a játék rácsszerkezete, amit épp eleget lehet látni, abban is. Amúgy egész szép kis masszív borító, nincs az az érzésem, hogy szétesik a kezemben. A betűk nekem kicsit kicsik, de a sorköz javít rajta.
Ami tetszett:
Hát Assassin's creed szóval eleve tetszik. Na jó általában, de jó volt amit itt kitalált az író.
Ami kevésbé:
Azt hiszem most kevésbé érdekelt a múlban játszódó rész. Ez se gyakori.
Kedvenc szereplő:
Egyelőre még senki.

Szerintem
Onnantól, hogy Assassin's creed, egyértelmű volt, hogy beszerzem. Idővel mindegyiket be fogom, mert túlságosan szeretem a játékot és alapjáraton a könyvek is jól vannak megírva.
Az alap megszokáshoz képest, most jobban érdekelt a jelenkori történés, mint ami a múltban volt, pedig ez nem jellemző. Más volt, mint a filmregény, mert itt nem ismertem előre a történetet, nem tudtam mire számítsak és hát eléggé le is sokkolt, hogy tulajdonképp gyerekek a főszereplők. De tényleg. Értem én, hogy templomosok, meg testvériség, meg régóta tartó háború, meg utáljuk egymást, meg hasonlók, de gyerekek? Ez nálam már kicsit veri azt a szintet, amikor egy péklapáttal csapkodnám a hülyéket, amíg észhez nem térnek. Miért kell gyerekeket belekeverni? Nem, én az ilyet sosem fogom megérteni.

Owen és Sean még megérthető, hogy miért akarták ennyire, hogy bekerüljenek a gépbe, de a többieket egyszerűen nem tudom felfogni. Nem annyira kicsik már, hogy ne legyen annyi eszük, hogy ebből baj lehet, főleg ha úgy és az történik, ami és ahogy azzal az idióta Moroe-val. Nem hiszem el, hogy nem veszik észre, hogy csak ki vannak használva és nem is kicsit, ráadásul az egyikük még a testvérét is hagyja belekeveredni. Számomra ez érthetetlen.

Monroe pedig, nem tudom hogy tud ennyire erkölcstelen lenni. Eszébe se jut, hogy ezzel mibe keveri őket, vagy mit okoz lelkileg nekik? Annyira csak az a vacak érdekli, amit keres, hogy minden minimális erkölcsi tartását elveszti miatta? Igen, nagyon bosszant ez az egész és kifejezetten nem szeretem miatta.

A múltban játszódó részek is érdekesek voltak, de mivel annyival inkább érdekelt az ami a jelenben történik, nagyrészt el is felejtettem mi mindenen mentek keresztül, pár részletet leszámítva persze. Ettől függetlenül, mint mindig, most is izgalmas és kalandos volt amin az őseik keresztülmentek. Olyan dolgok részesei voltak, úgy hatottak a történelemre, ami fergeteges. Persze ez csak alternatív történelem, valós részekkel, de akkor is. Hasonló stílusban sokkal érdekesebb lenne ezt a tárgyat suliban tanulni. Bár a kellemetlen hatását nem tudom hogy lehetne kivédeni...

Összességében most is izgalmas könyvet kaptunk, egy érdekes és folytatást kívánó alapötlettel. Alapvetően hiába volt felháborító, nekem tetszett. Várom is a folytatást, mert tudni akarom mi lesz a gyerekekkel. A játék szerelmeseinek pedig biztos, hogy visszahozza az élményt, amit átéltek, mikor egy-egy történetet ők játszottak végig, valamennyire a saját bőrükön tapasztalva meg, milyen is lehet bekerülni egy ilyen világba.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése