Sarah MacLean: Tizenegy ​botrány egy herceg meghódításához

414 oldal
Könyvmolyképző Kiadó Kft.
Eredeti cím: Eleven Scandals to Start to Win a Duke's Heart
Fordító: Hetesy Szilvia
ISBN:  9789633996157

Fülszöveg:

Egy botrány beláthatatlan következményekkel járhat… 
Juliana Fiori éltető eleme a szenvedély. 
Vakmerő, lobbanékony és csak úgy vonzza a bajt; 
ő aztán tényleg nem egy affektáló angolkisasszony. 
Esze ágában sincs megfelelni a társadalmi elvárásoknak: ami a szívén, az a száján, és ráadásul figyelemre méltó pontossággal céloz, amikor behúz valakinek. Botrányos természete miatt kedvelt témája London fő pletykafészkeinek, és pontosan az a fajta nő, akit a jó hírnevét féltve őrző Simon Pearson, Leighton hercege a lehető legtávolabb szeretne tudni magától.


A férfi jól rendezett életébe legkevésbé a botrány hiányzik. Gúnynevén a Hencegő herceg szinte csak azzal van elfoglalva, hogy rangjához méltón feddhetetlen maradjon és a titkai ne kerüljenek nyilvánosságra. Ám amikor egy késő este felfedezi a kocsijában rejtőzködő Julianát, akkor minden, számára kedves dolgot kockára téve megfogadja, hogy leckét ad jólneveltségből a zabolátlan szépségnek.

Julianának azonban más tervei vannak: csak két hetet akar, hogy bebizonyítsa, még egy rendíthetetlen nyugalmú herceg is a mindent elsöprő szenvedély rabjává válhat.

Külsőre:
Ugyanúgy tetszik a borítókép, mint az összes részénél. A minősége már kevésbé, de mivel a legtöbb KMK könyv ilyen, már lassan megszokom. Persze egyet nem értek vele, de ez már az én bajom. Viszonylag nagyobb betűs, jó sorközökkel, könnyű olvasni.
Ami tetszett:
Minden.
Ami kevésbé:
Mi nem? De tényleg. Nem tudok semmit felhozni.
Kedvenc szereplő:
A komplett St. John família, az asszonyokkal együtt.

Szerintem
Ahogy a sorozat mindegyik része, ezt is egyértelmű volt, hogy el fogom olvasni. Miért ne tenném, mikor az első két részét is imádtam, ráadásul direkt jó alap volt, hogy a herceget hogy változtatják meg.
Aztán végül el is jutottam oda, hogy olvassam és szinte faltam a sorokat. Nem lehetett nem nonstop vigyorogni az egészen, mert Juliana valami hihetetlenül értett hozzá, hogy marhaságokat csináljon sorozatosan. Az, hogy ez mennyire szándékos, az már más kérdés. Véleményem szerint simán csak meghaladta a korát a gondolkodásmódja, mert sok dolog ami ott botrány, később már nem lett volna az. Ettől függetlenül viccesek voltak a jelenetek és kedvesek egyaránt. A herceg sokkal kevésbé volt bunkó, mint amit próbált mutatni magáról és bár meg is értem miért tette, egyet nem fogok érteni vele. Oké persze a húga miatt is volt az egész, ez a része valamennyire jó is, de azért ahogy vele viselkedett, megérdemelt volna egy-két maflást.
Húgica ellenben tökös kislány, milyen frappáns megoldást eszelt már ki? Na jó nem írom le, hogy mit, jobb olvasás alapján megtudni. Úgy az izgalmasabb.

Feltűnik a történetben minden előzőleg megismert karakter, ami szintén mosolyt csal az ember arcára, mert olyan jó látni, hogy mi lett velük, hogy hogy alakul a sorsuk. Persze tudom, hogy egy család, így ezt nehéz lenne kikerülni, de akkor is.
Aztán jött egy olyan szereplő, aki igazán maradhatott volna ott, ahol van, főleg amennyi kalamajkát és kellemetlenséget, na meg fájdalmat okozott az előkerülésével. Nem irigylem szegény kislányt, volt nélküle is épp elég baja, de azért illett a történetbe, nem éreztem erőltetettnek.
A herceget pedig néha igazán tarkón vágtam volna. Annyira bugyuta volt néha, annyira nem fogta fel, hogy a tettei, a szavai mit okoznak, hogy az valami hihetetlen. Nem egyszer csaptam a homlokomra olvasás közben és ez rendszerint miatta volt.

Gyakorlatilag sajnálom, hogy vége a sorozatnak. Annyira olvasnék még róluk, hogy hogy alakul a sorsuk, mit sikerül még elkövetniük, amivel borsot törnek a báltermek álszent bandájának az orra alá, hogy a gyerekeikkel mi lesz, hogy ők is ilyen ügyesek lesznek-e. Sajnos egyszer el kell engedni minden sorozatot. Ennek most jött el az ideje, de biztos vagyok benne, hogy olvasom majd még őket, újra és újra, mert megunhatatlan a történetük. Legalábbis számomra, bár szerintem a legtöbb romantika rajongó imádná. Humor, romantika, forró szenvedély, csípős nyelvek, botrány, szerelem. Van ebben minden ami kiszakíthat a hétköznapokból és felmelegítheti a lelket.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése