Anne L. Green: Törékeny ​vonzerő

528 oldal
Álomgyár kiadó
Magyar író
ISBN: 9786155596285

Fülszöveg:

Vajon ​felépülhetünk egy a testünket és a lelkünket ért súlyos sérülésekből?

Adam Avens harmonikus élete semmivé foszlik, amikor a menyasszonya, Cat életét veszti egy tragikus balesetben. A keserű gyász és az emésztő bűntudat érzésében elmerülve teljesen reményvesztetté válik. Ám egy napon váratlanul berobban az életébe a szépséges Chloe. Adamet addig nem ismert vonzalom keríti a hatalmába a titokzatos, vörös hajú lány iránt, akit nem tud száműzni a gondolataiból.

Chloe erőszakkal teli múltja után keményen küzd, hogy a felszínen maradjon, de rendkívül kiábrándult és csalódott. Egészen biztos benne, olyan, hogy igaz szerelem, csak a romantikus könyvekben és mozivásznon létezik. Adam vonzó tekintete és tréfálkozásai iránti sóvárgása azonban erősebbnek bizonyul, mint a félelmei a múlt démonaitól. Mégsem képes egyedül eltépni a láncokat, mindent elfelejteni és újra hinni.

Az első találkozásuk azonban mindkettejük sorsát megpecsételi. Hosszú út áll még előttük, a sebek nehezen gyógyulnak. A szerelem, amelyről már mindketten azt hitték, soha sem lesz részük benne, lassan enyhíteni kezdi a múltjuk fájdalmait. Az éppen sarjadó szerelmüket azonban váratlan fordulatok és fenyegető üzenetek teszik próbára, feltépve a már hegedő sebeket.

Létezhet újrakezdés két megtört ember számára, akik már elvesztették a reményt? Vajon tényleg erősebb a lelkünk vágyakozása a boldogságra, mint a félelmeink?

Külsőre:
Éljen, színes kép. :) Kicsit túlszépített a leányzó, de aranyos. A cím betűtípusa még mindig vékony és ilyen szürke képen ez a halvány türkizzöldeskék (tudom, hogy nincs ilyen szó) nagyon nem szerencsés. Igaz, hogy most félhomályba nézem a címet kómásan, de alig látszik. A borító anyaga még mindig túl merev, viszont könnyen olvasható, nagyobb betűk, bár a sorközök kicsik, de nem zavaró.
Ami tetszett:
Azt hiszem az egész.
Ami kevésbé:
Azt hiszem most semmi.
Kedvenc szereplő:
Nekem mindig az első páros lesz a kedvencem, itt is őket szerettem, meg a lovakat. :)

Szerintem
Nos, azt kell mondjam, ez egy nagyon jól eltalált páros volt és igazából, ha akarnék se kötnék bele semmibe, mert nem. Biztos, hogy ha keresnék, találnék benne olyant, amibe bele tudok, de az az igazság, hogy annyira élveztem a történetet, hogy nem szeretnék ezzel foglalkozni.

Nem tagadom, hogy nem szerettem Cat-et eddigi részekben sem, ugyanakkor ezt nem kívántam neki, Adamnek pedig végképp nem, hogy ilyenen kelljen átmennie. Ugyanakkor ez is kellett ahhoz, hogy Chloe és ő egymásra találjanak és úgy alakulhassanak a dolgok ahogy.
Nem mondom az írónő nem túl kegyes a karaktereivel és itt ezt most leginkább Chloe kapta meg. Egy ilyen élet után egyáltalán a lehetőségét is elutasítanám, hogy bárkit közel engedjek magamhoz... mondjuk nem is vagyok dilidoki az igaz, szóval nem is lenne miért, na meg nem is katona az apám... szerencsére, na de visszakanyarodva a főszereplőre. Becsülöm benne, hogy még ha kicsit noszogatásra is, de képes volt annyira talpra állni, amennyire és még Adamnem is képes volt úgymond engedni. Igen, az elején nehezen ment neki, de Adam és a kitartása végül meghozta a gyümölcsét. Tetszett, ahogy a kitartásával szép lassan elérte, hogy bízzon benne, hogy elkezdjen igazán gyógyulni.

Izgalmas és érzelmes volt az egész történet, jól felépítve és megadva a végén azt, amire már az eleje óta vágytam. Nem mondom nem szép dolog senki halálát kívánni, de van aki megérdemli és erősen kétlem, hogy enélkül lehetett volna valódi tovább lépés úgy, hogy ténylegesen ha nem is elfelejteni, de figyelmen kívül hagyni a múltat. Chloe-nak volt szüksége erre, Adamnek meg arra, hogy úgy érezze a párja biztonságban van. 

Számomra ez a könyv volt az, ami az első tőle olvasott után úgy igazán mindenestől tetszett. Szeretem, hogy ennyire egymáshoz kapcsolódóak a könyvek és még is másokról szólnak. Szeretem, hogy feltűnnek benne a korábbi szereplők és ők is fontos szerepet töltenek be és kifejezetten tetszik, hogy mindenki megtalálta a maga párját. Komolyan már alig várom, hogy Aiden könyvét olvassam. Tényleg annyira jó kikapcsolódás és izgalmas mindegyik könyve, hogy kár lenne bármelyiket is kihagyni.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése