Jamie McGuire: A ​jóslat

324 oldal
Maxim könyvkiadó
Eredeti cím: Requiem
Fordító: Szűr-Szabó Katalin
ISBN: 9789632614700

Fülszöveg:

Ha valaki halottakkal álmodik, az bárki másnak egy nyugtalan éjszakát jelent, de nem Ninának, hisz számára ez figyelmeztetés. Épphogy túlélte az első csatát a Pokollal, újból keményen küzdenie kell, egyetemi hallgatóként is, és úgy is, mint gyakornok apja vállalatánál. Visszatérő rémálmai apja erőszakos haláláról mindennapossá válnak. Mivel Jared aggódik Nináért, hogy választ kapjon kérdéseire, visszalopja a Könyvet. Megkezdődik a harc az új ellenséggel szemben a régi barátok oldalán, és Jared legrosszabb rémálma látszik beigazolódni. Választás elé kerül: egyedül szálljon szembe a Pokollal vagy kezdjen háborút a Mennyel. A döntést egy váratlan esemény még inkább megnehezíti…

Külsőre:
A borító valami gyönyörű, a szokásos minőségben is. Szeretem a Maxim borítóit. A betűméret és sorköz is könnyű olvashatóvá teszi.
Ami tetszett:
Ez az angyalos, démonos téma még mindig tetszik, ahogy az őrangyal dolog is.
Ami kevésbé:
Picit szerintem túlajnározzák Ninát. 
Kedvenc szereplő:
Ryan. Határozottan jó irányba fejlődött, ahogy Bex is.

Szerintem
Az első részt már nem is emlékszem miért olvastam el anno, de egy biztos, hogy eléggé megfogott ahhoz, hogy akarjam a folytatást. Persze ettől még elhúztam az olvasását, de most végre sor került rá. Trilógiáknál kicsit félek a középső részektől, de itt nem volt baj. Tény, hogy kicsit túlmagasztalják Ninát, ez tény, viszont ettől függetlenül is érdekes.

Tetszik a vonal ami felé halad, bár amit kitaláltak Ninának... hát enyhén vicces számomra, viszont sok dolgot megmagyaráz, ráadásul izgalomban sem volt hiány, azt meg kell hagyni. Háború, ami állítólag lezajlott, de szerintem csak kaptak egy kis pihenőt, ami annyira nem is az. Ráadásul aranyos Jared ahogy minden szavát lesi a lánynak. Mondjuk egy kicsit túlzás, de azért édes. 

Az első résszel ellentétben, ez most valami sokkal nagyobb bevezetéseként szolgál, ami a következő részben fog tetőzni. Kellően felpiszkálja az író az olvasót, szóval én is tűkön ülve várom, hogy a kezembe foghassam a folytatását, hogy megtudjam, ki jön ki győztesen, hogy mi a győzelem ára, mert eddig elég kétesélyesnek látszik. 

Szerencsére itt is minden jó ha jó a vége befejezés van, de épp eléggé nyitott ahhoz, hogy körmöt rágjak rajta és szidjam magam, amiért még nincs meg az utolsó rész. 

Aki szerette az első részt, az ezt is élvezni fogja, bár annak hiányában nem élvezhető. Ellenben nagyon jó romantikus fantasy, angyalos, démonos, háborús, világmegváltós meg miegymás. Határozottan örülök, hogy magaménak tudhatom. 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése