Michael Grant - Katherine Applegate: Eve ​& Adam – Éva és Ádám

272 oldal
Könyvmolyképző Kiadó Kft.
Eredeti cím: Eve & Adam
Fordító: Felföldi Edit
ISBN: 9789633738689


Fülszöveg:

Kezdetben ​vala az alma. Azután a baleset, a szörnyű, bénító sérülés és a kórház. Evening Spiker alig nyeri vissza az eszméletét, amikor egy furcsa fiú már ki is viszi a kórházból, és sietve az édesanyja kutatóintézetébe, a Spiker Biotechnológiai Gyógyszergyárba szállítja. Itt Eve-nek más dolga sincs, minthogy gyógyuljon, és elviselje a kísérteties elszigeteltségét, amelyet csak uralkodó természetű anyja, egy furcsa orvoscsapat és az ideszállításában közreműködő titokzatos fiú szakít meg időről időre.

Amikor Eve már azt hiszi, biztosan meghal – bár nem éppen a sérüléseitől, hanem az unalomtól – anyja különleges feladatot bíz rá: meg kell terveznie a tökéletes fiút.

Eve egy az emberi genetika oktatására kifejlesztett lenyűgözően aprólékos szimuláció segítségével nekiáll, hogy tetőtől talpig megtervezzen egy fiút: a szemét, a haját, az izmait, sőt még az agyát és a lehetséges személyiségjegyeit is. Éva megtervezi Ádámot aki maga lesz a tökély, a tökéletes emberpéldány, a tökéletes pár… vagy mégse?

Külsőre:
A borítókép látványos és szerintem még illik is a könyv témájához. Ugyanakkor meglepő módon KMK szokással ellentétben a borító egészen masszív. Meg is lepődtem, hogy ez nem nyeklik, a papír is jobb minőségűnek tűnik, bár kicsit ez is sorjás. Ki kellene cserélni a nyomda vágógépét... A betűk kicsit kicsik szerintem, de még könnyen olvasható
Ami tetszett:
Alapötlet.
Ami kevésbé:
Lett volna még mit dolgozni rajta.
Kedvenc szereplő:
Solo

Szerintem
Anno KMK ajándékkönyvként kaptam, de csak most jutottam el addig, hogy el is olvassam.

Az alapötlete zseniális. Genetika, klónozás, istent játszani és hasonlók. Ebből annyira, de annyira jó könyv lehetett volna, a tinédzser szereplők ellenére is. Nagyon nagy lehetőségek lettek volna benne, ha egy kicsit jobban kidolgozza. Így olyan érzete volt a könyvnek, mintha valami tucatáru lenne.

A szereplők nem lettek rendesen felépítve, mintha vázlatosak maradtak volna. Nem volt elég mélységük, még ha Solo egész jól is sikerült. Még is ő is elég lapos maradt. Nem tudtunk meg eleget az életéről, ahogy Eve és az anyja kapcsolatáról, vagy az anyja és Solo szüleinek kapcsolatáról sem. Az egész könyv alatt ez az érzésem volt, hogy nem elég ez így.

Bőven lett volna mit kifejteni az egész eljárással kapcsolatban, a szereplők kapcsolatáról, vagy a helyzetről, amibe kerültek. Nem dolgozta ki rendesen az egymáshoz viszonyulás változását sem. Kapkodós és összecsapott lett.

Persze időtöltésnek megfelelt, meg volt benne izgalom, de kellemetlen hiányérzetet hagyott maga után. Nagyon sajnálom, mert egy igazán jó könyv lehetett volna, de így nem lett az. Meg nem bántam, hogy elolvastam, mert azért aranyos volt, de nem valószínű, hogy valaha még egyszer kézbe veszem.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése