W. W. Hallway: A ​bíbor lakosztály

432 oldal
Art Nouveau kiadó
Magyar író
ISBN: 9786155104565


Fülszöveg:

A lelkes és tehetséges újságírólány, Joanna Chandler egy bulvárlapban ír szerelmi jó tanácsokról és szexpraktikákról, miközben a címlapra jutásról ábrándozik. Amikor váratlan lehetőséget kap arra, hogy az első oldalon tudósíthasson egy botrányszagú előadásról, bomba sztorira számít. A nagy durranás azonban elmarad, reményeit romba dönti hűtlen partnere, életébe pedig berobban egy lenyűgözően vonzó, szellemes, ám bosszantó ismeretlen. Ryan Hill.

A nem hétköznapi szexuális szokásokat kutató kultúrantropológus a nőkről vallott nézeteivel alaposan magára haragítja a lányt, aki ráadásul az állását is majdnem elveszíti miatta. Mégis vele kell oknyomozó riportra szövetkeznie, hogy aztán kalandozásaik során a férfi furábbnál furább erotikus klubokba csábítsa. Yana egyre mélyebbre merül a szenvedély birodalmába, feltárul előtte Ryan komor múltja, és súlyos titkok közelébe jut. Köztük a legveszélyesebb: mit rejt valójában a bíbor lakosztály?

Külsőre:
Maga a borító nekem tetszik, szépek a színei. Ugyanakkor ilyen merev gerincű könyvvel se nagyon találkoztam. Egy olvasás alatt simán megtört. A nyomtatás is hagy kivánni valót maga után. Össze-vissza lettek levágva. Van ahol nagyon kint van a szélén a szöveg, van ahol meg nagyon a gerincnél. Ajánlanék a kiadónak egy nyomda váltást, mert ez borzalmas. Kicsit a sorközök is kicsik, túl tömött így a szöveg.
Ami tetszett:
Tetszik a téma és a szereplők nem hétköznapisága.
Ami kevésbé:
Alapvetően semmi.
Kedvenc szereplő:
Becca és Mike

Szerintem
Már egy jó ideje kíváncsi voltam a könyvre, így örülök, hogy végre sikerült elolvasnom.

Lássuk az alapötletet. Lehetne akár a szokásos is. Sima erotikus regény valamennyi történettel, de még sem az. A karakterek nagyon jók, számomra egyáltalán nem sablonosak. A lány nem esetlen, ügyes, okos, belevaló és bátor. Igaz, hogy kicsit hirtelen és néha butaságot csinál, de ki nem? A férfi főszereplő pedig ugyan nem szegény, de nem is az a csőgazdag illető, ráadásul okos, egy tanár. Tetszik ahogy egymáshoz viszonyulnak, ahogy vitatkoznak, ahogy szinte a semmiből alakul ki valami több köztük, ami még nagyon nem forr ki a végére. Egyértelműen olyan befejezése van, ami jelzi, hogy lehet folytatása. Nagyon remélem, hogy lesz is, mert érdekel.

Yana egy újságíró, méghozzá jó, és emellett nagyon jó ember is, ha azt nézzük milyen témákat is dolgoz fel és mennyire ember is tud maradni. Ugyanakkor van pár megmozdulása, vagy dolga amitől a hajam tépem. Ilyen az, hogy milyen pasihoz ragaszkodott és mit lett volna képes vállalni miatta. Na meg azért, mert állítólag túl volt rajta, még is a könyv háromnegyedéig mást sem csinál, csak Ryant és őt hasonlítja össze. Csak szerintem nem túllépés ez?

Ryan pedig amennyire okos és szellemes és amennyire érdekli Yana, annyira nem is bízik benne. Ha el is mond valamit magáról, rengeteg más dolgot nem és a nő még így is bízik benne. Valamiért az az érzésem, hogy ez majd a következő könyvekben fog még gondot okozni. Szerintem nagy butaságot csinált a múltban is, de ezzel még nagyobbat. Szeretném érteni, de ahhoz túl kevés dolgot tudunk meg róla, mintha szeretne árnyékban maradni. Minden esetre ez határozottan érdekessé teszi.

Na meg ott a két mellékszereplő, akik legalább annyira érdekesek, mint a két főszereplő, sőt talán jobban is. Olyan megnyugtató ellenpont a két gabalyodós mellett, ez a két csupaszív szeretnivaló valaki. Én legalábbis nagyon megszerettem a párost és örülök, hogy egymásra találtak. Szívmelengető volt olvasni a részeiket.

És akkor ott a nyomozás, amit folytatnak és ami még abból ki fog alakulni. Nem tudok úgy beszélni róla, hogy ne vetíteném előre, hogy lesz folytatás. (Persze igazából csak reménykedem) Egyszerűen az egész vége szinte sikolt érte. Muszáj, hogy legyen, nem lehet így vége.

Összességében, hiába egy erotikus regényről beszélünk, van azért ebben több a nem sablon karaktereken kívül is. Valami sötét amit muszáj tudnunk. Egy biztos, hogy nagyon kíváncsivá tett, lekötött és olvastatta magát. Határozottan megérte, sőt előbb is olvashattam volna... csak hol a következő rész?

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése